R. Fico sa po rokoch zmieril s týždenníkom Plus 7 dní

21.09.2012 Bratislava

Bratislava 21. septembra (TASR) - Premiér Robert Fico (Smer-SD) už nevedie priamy súdny spor so žiadnym médiom. Pred niekoľkými dňami uzavrel mimosúdnu dohodu s vydavateľom týždenníka Plus 7 dní a stiahol všetky svoje žaloby na toto médium. V dnešnom vydaní o tom informuje denník SME.

Hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak povedal, že v niektorých prípadoch súdy zmier už schválili alebo o ňom rozhodujú. Súčasťou zmieru je podľa informácií Sme dohoda, že týždenník zverejní niektoré ospravedlnenia, nemusí však Ficovi nič platiť.

Denník pripomína, že Fico týždenník zažaloval napríklad za rozhovor s bývalým poslancom Smeru Bohumilom Hanzelom. Šéfredaktor Plus 7 dní Miloš Luknár pre denník povedal, že sa k dohode nevie vyjadriť, lebo žaloby sa týkajú vydavateľa, a nie šéfredaktora. Riaditeľka vydavateľstva časopisu na otázky SME neodpovedala.

"Môžem potvrdiť, že premiér má záujem urovnať staré súdne spory s médiami," povedal Ficov hovorca Erik Tomáš. Detaily nespresnil aj preto, že zmier ešte neschválili súdy.

Fico právoplatne prehral spor s denníkom SME, ktorý viedol pre karikatúru od Shootyho. Podal mimoriadne dovolanie na Najvyšší súd, ktorý vo veci zatiaľ nerozhodol.
 

Vyberte región